SKRIVET: 2010-11-29, kl 11:20:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Korsords nördar

Jag & min man har sedan vi träffats löst korsord. Det är liksom vår grej. Att ligga sida om varandra, med ett kors i handen & sen löser vi så pennan tar fyr. Självklart har vi ett korsord var. Det är lite sådär nördvarning men det stimlurerar hjärnan på ett bra sätt & man får verkligen tänka till.  Igår när jag gick & la mig tog jag fram ett korsord, (har miljontals veckorevyn tidningar där det finns olösta korsord) & efter ett tag sa jag "baby, kan du detta ordet för nu får jag snart spader. Jag.Kan.Inte." Fick ju givetvis inget svar tillbaka då mannen min är nere hos sin pappa. Inte kunde jag ringa & fråga honom om ordet heller för klockan var nästan tre på natten.....

Det här med korsorden började i somras, när vi satt & väntade på att maten skulle bli klar. Varför vi valde just korsord vet jag inte. Vi kunde ju lika bra ha spelat kubb, haft pussmaraton eller bara pratat. Nej, vi löste korsord. Men det är vår grej, det där med korsord.



bilden är lånad från Google.se

SKRIVET: 2010-11-28, kl 23:52:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

sömn.

Hjärnan skriker efter sömn. Borde.Verkligen.Sova.Nu. Jag är ingen kvällsmänniska längre, det är inte som det var förra sommaren. Partyprinsessa gånger 10. Ute var & varannan kväll, till tidiga mornar. Nej fy sjutton. Det är en av anledningar till att jag inte går ut mer, (säger aldrig aldrig, men inte varit ute på evigheter & så lär det förbli på ett tag)

- Jag blir trött vid 8. Detta är ett big problemas när alla bra program börjar 20.00 or 21.00.
- Jag har en man som är nattuggla men som jag nu börjat omvända. I säng tidigt. Vi är faktiskt trötta!

NU ska jag sova. God natt så hörs vi imorgon!

SKRIVET: 2010-11-28, kl 22:46:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dag 3, Mina föräldrar.

Mina föräldrar. Mamma & pappa. Det är dem jag älskar mest av allt, vad annars liksom. I och för sig finns det olika sorters kärlek. Kärlek till en vän, mamma&pappa, pojkvän osv. Man kan till och med älska ett djur, jajjamensan. Det gjorde jag en gång, en hund. En väldigt fin hund, en boxer var det & när jag var hos pappa var det min hund. Även om jag var för liten för att ta hand om den. Den var min.

Tillbaka till mina föräldrar, mamma & pappa träffades de var unga & fick mig tidigt. Mamma hade nyss fyllt 20 & pappa något år äldre. Om det var rätt beslut, om dom var mogna? Knappast. Vilken 20:åring är mogen för barn? ( I know, det finns undantag. Det gör det. ) I alla fall, det höll i några år tills de flyttade ifrån varandra, min syster hade då hunnit titta ut & vi flyttade med mamma. Att mamma sen träffade sin nuvarande man något år efter det är en helt annan historia. Nu har jag två pappor. En riktigt & en på låsas. Kan man säga.

Pappa träffade vi varannan helg & det tyckte vi var toppen. Sorgligt att det bara var så lite, men det är väl så när föräldrarna inte bor i samma by/stad. Hos pappa var det bara några enstaka regler, sen lekte vi rövare varje gång vi var där. Det var alltid mat vi ville ha, inte mat som vi borde ha. Vi åt igelkottar (potatismos formad som en igelkotte med prinskorvar som taggar) köttfärsås & pasta. Pizza. Ja, allt vad nu små barn tycker om. Givetvis var det god mat hos mamma ,men mer köttfärslimpa & sådana saker.

Hos mamma skulle de vara ordning & reda. Hos pappa var det mer kaos i rummet. (Vi städade, det gjorde vi. Men dock inte lika noga & vi var uppe till långt in på natten (Till tolv!!) hos pappa. Vi hade det bra, med andra ord. En bra barndom.

Mamma är nu min bästa vän, vi står varandra nära & pappa är pappa. Han är den man går till om man behöver få något förklarat, typ hur sjutton man kör bil osv. Det dära praktiska som inte mamma kan förklara...

Jag älskar er, mamma & pappa. & Stefan. ♥

SKRIVET: 2010-11-25, kl 22:44:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dag 2, min första kärlek

Hela dagen har jag funderat på vad jag ska skriva här, min första kärlek. Jag tänker berätta om den kärleken jag har till Marcus nu, för det är något jag aldrig känt innan. Jag har haft små romanser osv tidigare men inget som  det här.

Det där med kärlek är minsann konstigt & lite knepigt. Jag & Marcus träffades på nattbussen hem på min studentdag, mer om "första" mötet kan ni läsa HÄR. Det var ju egentligen inte första gången vi sågs, utan vi har gemensamma vänner & jag hade varit hemma hos honom vid några tillfällen med mina kompisar. Vi pratade inte då, tror knappt vi tittade på varandra.

Det som är så skönt med Marcus är att vi kompleterar varandra så ett himla bra sätt. Han är lugn, jag stressar runder. Han väljer att prata när vi bråkar, jag skriker. Han kan laga mat, jag är mindre bra på det. Han har lätt för att köra bil, jag har svårt. Jag är bra på att tolka & förstå, han bara är. Jag kan fortsätta hur länge som helst men jag tror ni förstår. Det den ena har svårt med kan den andre hjälpa till med.

Han är inte bara en pojkvän utan även en av mina bästa vänner. Allt går att berätta för honom, utan att han höjer allt för mycket på ögonbrynet. Knasig tycker han jag redan är. & visst är jag det, jag är av min egen sort. Precis som de flesta. Även om jag inte väljer att prata om precis allt, vet jag att jag kan - om jag vill. Att prata riktigt tjejsnack som vilka p-piller som fungerar, att mensen är sen & vilka skor som står högst upp på listan är saker som faktiskt är mindre intressanta för honom. Det är där mina tjejkompisar kommer in. Att berätta att mensen bara är sen på grund av lite för mycket stress, hade blivit en enda soppa. Men det går, det gör det.

Något annat som får vårt förhållande att fungera så bra är våra familjer. Vi passar perfekt in i den andres & det är så skönt. Familjen för mig är något av det viktigaste, därför är det så skönt att Marcus passar så bra in i min.

Han får mig även att le, må bra & han får mig att känna mig älskad. Vilket är något helt magiskt. Vi passar ihop, det är meningen att det ska vara vi. & visst är det härligt när man kan säga så!?



SKRIVET: 2010-11-24, kl 14:21:15 | PUBLICERAT I: Allmänt

Körskolan & jobb

Hej hopp!

Imorse vaknade jag upp brevid M & sedan runt tio var det dags för körskolan. Gjorde slutprovet till pärma & första vägmärkestestet. Hann även med andra men den klarade jag inte riktigt... Attans! Runt halv tolv var det dags för körkning, gick bra faktiskt & kommer en bit fram hela tiden. Har körning imorgon igen. Precis ätit & nu ska jag snart packa ihop mina saker för att sen cykla till jobb. Jobbar kväll idag, så slutar 21.30, mitt i Grey's. Tur det går en repris på söndag, men om jag inte minns fel så är det julskyltning då. Otur? Jajjamensan.

Även fått fritt fram från chefen att jag kan jobba hur mycket jag vill, så det var skönt att få det bekräftat. Ska sätta upp mig på alla listor som finns, lika bra det. Så man får ihop någon rejält slant i december. Önska kan man i alla fall.

Ikväll berättar jag mer om min första kärlek. ♥

SKRIVET: 2010-11-23, kl 21:38:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vackra rosor



fotografering med Björn, sommaren 08. Nu är han en mycket duktigare fotograf & jag älskar bilderna.

De ringde från jobb, ska jobba imorgon & på söndag. Sådär härligt glad blev jag, har man bara jobbat en dag sedan augusti blir man överglad för minsta lilla. Allt uppskattas, speciellt nu när det börjar närma sig jul osv.

Ska snart bege mig ut o snöstormen. Har lyckats få hit M ikväll. Imorgon ska jag köra, ber till gudarna att det inte snöar då som det gjort idag, precis hela tiden sedan igår eftermiddag. När ska det sluta liksom?

SKRIVET: 2010-11-23, kl 14:26:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inte bita ihop

Tandläkaren sa att man bara ska bita ihop när man har något i munnen och annars ska man inte bita ihop...

Jag vill ju så gärna bita ihop & det är riktigt jobbigt att försöka att inte få tänderna att gå ihop. Mög.

SKRIVET: 2010-11-23, kl 13:38:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Käkledsinflammation

Det har varit en konstig natt & morgon. Vaknade runt tre tiden & då snöade det fortfarande. Satt i soffan & tittade ut på ovädret som var på andra sidan rutan. Rätt mysigt, i bakgrunden hördes M's andetag. Efter ett tag gick jag tillbaka till sängen & somnade om en stund. M skulle iväg tidigt till sin praktik men något blev tokigt & han åkte mycket senare, var i något mellan tillstånd - vaken men ändå sov jag. Vid halv evla skulle jag till tandis. (Tandläkaren) Blev försenat & kom in mycket senare. Behövde inte borra & hålla på som de var sagt. Tog bilder till min bettskena jag ska få. Har tydligen en inflammation i käkleden eller vad hon sa. Mycket trevligt ja. Hurrade några gånger & sen gick jag därifrån.

Nu sitter jag är, precis ätit en köttbullsmacka & borde ringa chefen till jobb. Men får ingenting gjort idag. Idag är det en mindre bra dag, en sådan dag då man är riktigt trött i psyket.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 17:35:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndags mys

Har duschat för en stund sedan, eller en timme sen för att vara exakt. Jag är så otroligt segt & har ingen lust med någonting. Hade det inte varit för att jag saknar M så mycket så hade jag lagt mig nu. Istället ska jag om ungefär en timme cykla i regnet, som förhoppningsvis har slutat då, hem till honom för lite måndags mys.

Att jag sen får världens största finne mellan ögonbrynen är ju bara sååå snyggt.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 17:31:58 | PUBLICERAT I: Personligt

Dag 1, Emelie

Att försöka skriva om sig själv är som att vara tillbaka i skolbänken igen, du får en uppgift som ska lösas men du tycker att just denna lösningen är helt omöjligt att lösa. Lite så tycker jag det är när jag har försökt beskriva mig själv, för hur sjutton ska jag kunna skriva ner en presentation av mig själv, i enbart ord när jag knappt kan förklara för mig själv hur jag är. Men jag ger det ett försök!

Emelie är mitt namn, Sandra Emelie Sofie Gustavsson, för att vara helt korrekt. Bor tillsammans med min lite för galna familj. Jag har fyra syskon varav en liten bebis som är förtidigt nyfödd men mår numera nästan hur bra som helst. Nästan. Pappa Jocke har bott i huvudstaden i tre år & just nu bor han här nere i Skåneland igen, vilket jag & min syster tycker är kalas kul!

Jag tog studenten i somras, vilket var en av de häftigaste sakerna jag gjort i mitt liv. Att stå där på flaket & bara vråla, det är lycka. Total lycka. Balen var galen men ack så rolig, studentlekarna var roliga trots regnet & när vi turade var något ut över det extra. Gick omvårdnadsprogrammet & är nu utbildad undersköterska. Har ännu inte fått jobb som det, bara lite timmar här & där. Går alltså hemma mest, om jag inte är med min pojkvän Marcus eller fikar med en vän.. Körkortet kämpar jag med & undrar varför jag inte tog en intensivkurs istället. Någonstans långt där inne vet jag att det är för jag inte kan köra bil, är en livsfara i trafiken men det där börjar ordna upp sig med lite hjälp..

Till våren hoppas jag att jag får börja plugga till SSK, (sjuksköterska för er som inte kan vårdspråket) Så jag håller alla mina tummar & alla mina tår på att jag kommer in, hoppas hoppas hoppas!

Annars är jag för det mesta en glad och sprallig tjej som älskar livet. Är en ensamvarg & ensam tycker jag om att vara. Samtidigt som jag måste ha folk runt omkring mig. Har väldigt mycket tankar & funderar kring allt, jag är en tänkare & oroar mig ofta för saker som inte man inte ska behöva oroa sig för. Min humor är långt över det vanliga & ibland undrar jag om jag hamnat fel. Det har jag inte, har jag kommit fram till. Jag trivs med mitt liv & jag trivs med mig själv.




SKRIVET: 2010-11-22, kl 15:34:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

30 dagar med Emelie

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

SKRIVET: 2010-11-22, kl 15:11:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

Du ♥ jag

Marcus & Emelie. Emelie & Marcus. ♥
Idag har jag & M 5 månader tillsammans. 5 härliga, underbara och helt fantastiska månader. Han är min största kärlek & jag älskar honom något så enormt. Ikväll blir det en massa mys, pussar & kramar. ♥



SKRIVET: 2010-11-22, kl 11:16:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny vecka

Hej, hej på dig!

Klockan ringde 05.15, 05.30, 05.45 imorse samt att M's klocka ringde en runda runt 05.45 den också. Märks inte alls att vi är trötta & inte är några direkta morgonmänniskor. Även om det är jag som får stänga av alarmen så är vi ändå inte pigga. Cyklade från lägenheten vid strax efter sex, M skulle nämligen till sin praktik och systern min behövde sin cykel imorse. Suck.

Nu har jag dock vaknat till liv igen, äter en skål med flingor, laktisfri fil, socker (massvis) & kanel. Gott, mamma sitter brevid & dricker te. Gott det med. Nu ska jag strax krypa upp i soffan med mitt täcke. Idag är det mysdag.

Föresten, jag jobbade igår. J.o.b.b.a.d.e, & har även fått två turer i december. Det är inte mycket men ni kan tro att jag är glad!

SKRIVET: 2010-11-19, kl 13:52:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lussebullar i stora lass

ANNIE LARSSON: Nej, jag tänker absolut inte byta, tycker vi är riktigt söta ;)

 Nu ska jag slänga mig i duschen, känner mig riktigt ofräsch då jag inte minst sist jag tvättade året. Försöker få bort min otroligt dåliga ovana med att tvätta håret varje dag. Istället tvättar jag det runt tre gånger i veckan, ibland fyra. Beror lite på var man ska & vad man ska göra.

Senare i eftermiddag tänkte jag baka lussebullar, är så otroligt sugen på det så det skriker i min lussebulls-tarm. Mums. Hade man kunnat hade levt på lussebullar, nam nam.

SKRIVET: 2010-11-19, kl 11:58:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

höstmys

Höst. Mörker, löven ändrar färg & till slut trillar de av. Massvis med ljus, mys med pojkvännen & familjen. Man kan använda sitt älskade duntäcke utan att man blir alldeles för varm & det går en massa bra serier på tvn, nästan varje kväll. Man kan använda stövlar, tjocka strumpor & fina, mysiga koftor. Jag älskar helt enkelt hösten, det är min favorit årstid. Den är bättre än våren & bättre än sommaren. Lite bättre än vintern, rätt mycket bättre men vintern ligger inte långt efter.

Dag är det en riktigt mysig dag, det snöar lite lätt även om de inte hinner lägga sig för det försvinner när de rör marken. Jag har en hel del att göra idag, det ska städas & rensas i lillhuset dvs på mitt rum. Sen ska där dit en massa ljus osv, sen ska jag handla en massa gott. Jag & Marcus ska ha en riktig myskväll ikväll, det behövs just nu. Bara vara.



bilden är lånad av google.se

SKRIVET: 2010-11-19, kl 10:46:12 | PUBLICERAT I: Mode

Tomten, jag har varit snäll!



Galet snygg outfit... Tror jag dör en smula. Skinnbrallorna måste jag ju bara ha, högst upp på julklappslistan! Tröjan var heller inte tokig den heller. Tomten, jag har varit snäll i år.

SKRIVET: 2010-11-18, kl 20:00:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag idag

Hej!

Inte alls haft en tanke på bloggen just idag, förens nu vill säga. Min dag var varit rätt lugn, möte innan & efter det  blev det en fika i stan med min fina vän Annie. Lite lustigt det dära, började prata när jag gick i åttan, skulle börja nian. (Hon är ett år äldre än mig) & när jag sedan började gymnasiet, vem tror ni då också skulle börja samma linje & klass som mig? Jo, Annie! Väldigt kul och lustigt faktiskt... En fin vän är hon.

Blev som sagt fika, massvis med fika. Men det gillar vi bara, gott som bara den. Nu är jag dock helt slut, både i kroppen och i psyket. Varit lite motgångar den sista tiden men håller tummarna för goda besked i början & i slutet av december. Jag vill ju faktiskt, eller rättare sagt jag ska. Frågan är bara när.

Nu funderar jag på om jag ska ta mig ett avkopplande bad, lägga på en ansiktsmask & bara njuta. Är så spänd i kroppen så det är inte klok. Vi har ju renoverat vårat badrum där uppe (äntligen!). Tyvärr kan jag inte tända ljus, vi har ju syrgas här hemma till Nattis. BOOOOOOOOOOOOOOOM, hade de sagt då. Hehe..



Annie & jag på balen innan studenten tidigare i år. Galet kul vi hade!

SKRIVET: 2010-11-17, kl 14:24:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Grey's

Klarade två pärmar på köris idag, skulle precis börja med slutprovet men blev hämtad då av M, hans mormor/morfar &  hans mamma. Får ta det nästa gång jag är där, imorgon eller så får det bli på måndag. Är hemma nu, väntar på middag & tänkte städa rummet, tredje världskriget där inne.

Ikväll är det Grey's på femmen, 21.00. Längtar man eller, veckans hjödpunkt efter M då vill säga.

SKRIVET: 2010-11-17, kl 08:49:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

Onsdag 17 november

Godmorgon!

Sovit gott? Det har jag gjort, någorlunda i alla fall. Dagens planer är att åka in till Klippan, fixa med lite ärenden & sen sticka inom körskolan. Tänkte göra de sista pärmarna & något vägmärkestest. Några steg närmare det där jäkla kortet.. Nu blir det mys & frukost i soffan tillsammans med M. Vi hörs sen!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 18:58:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Glass i stora lass

Man skulle kunna tro att bloggen bara handlar om mat, jag är ett litet matfreak - det erkänner jag. Ikväll ska jag och M äta glass med strössel. Eller jag ska i alla fall ha strössel, helst med formen som ett hjärta, inte för det är formen som smakar utan för att mitt liv är fyllt av kärlek just nu, så det hade verkligen passat perfekt.

Vid 21.00 är det desperata hemmafruar på femman, något jag följer men inte lika mycket som Grey´s. Det är verkligen mitt favorit program!

SKRIVET: 2010-11-16, kl 16:54:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

En stor klump köttfärs

Imorse frågade mamma mig vad vi skulle ha till middag, utan att svara sa jag "köttfärslimpa". Fick några konstiga blickar tillbaka från mamma, jag gillar ju inte ens det! Har alltid tyckt det varit äckligt, en stor klump med färs liksom, nej usch. Men mamma gjorde det extra, mega super gott idag. Underbart, och helt plötsligt har en ny maträtt börjat få plats på min favorit lista..

Totalt ointressant men ville ändå berätta... Hihi!




Bilden är lånad från google.se

SKRIVET: 2010-11-16, kl 13:58:38 | PUBLICERAT I: Mode

H&M, favorit

Tänkte dela med mig av ett av mina favorit plagg från H&M.

En tröja, jag har färgen Ljusbeige melerad, (Som bilden nedan) Och den kostar endast 149:-, ett riktigt kap med andra ord. Jag älskar att den är stor och luftig.



SKRIVET: 2010-11-16, kl 13:00:53 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tisdag 16 november

Tjenix!

Hela morgonen har jag funderat över mitt liv, samtidigt som jag haft mys med lillasyster hela morgonen/förmiddagen. Kom fram till att något måste hända & det snart, håller på att bli tokig... Sysslar i och för sig med körkortet men det är ändå inte tillräckligt - det kostar pengar istället för att jag ska få pengar. Nåja, snart har jag det dära kortet & då är det fler vägar som öppnas.

Har länge, enda sedan jag startade min första blogg (som var för evigheter sedan, över 4 årsen om jag inte är ute & cyklar) har jag velat blogga seriöst men det har runnit ut i sanden varje gång. Vill inte bli en storbloggare men ändå vara aktiv här, vi får se hur de går.

SKRIVET: 2010-11-15, kl 12:54:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Måndag

Tydligen hade jag en körning idag, 10.20 och lilla jag har intalat mig själv att det var 14.50 istället, så fel man hade. Men inte hänger jag läpp för det, istället åker jag dit och gör lite teori med Selina. Vid fyra kommer också mitt hjärta dit, extra roligt när man är några stycken som tar det samtidigt. För det är trist att plugga själv, blir alltid lite annat prat när jag och Selina är där tillsammans. Men sånt gillas bara!



Vi två på balen!

SKRIVET: 2010-11-12, kl 12:39:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

efterätt, någon?

Alltid samma visa om vad man ska äta var dag. Ibland är jag så otroligt glad över att vara hemma, att jag bor hemma. Men idag ska jag och M äta hos honom, som vi gör var fredag. Då brukar vi lyxa till det, för pasta var och varannan dag är inte gott i längden. (Även om jag är en pasta galning, mums) Men ikväll tänkte vi slå på stort och göra en efterätt. Dock vet jag inte riktigt vad, får klura lite till!

SKRIVET: 2010-11-05, kl 09:35:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

5 november

Godmorgon....

Sovit gott? Jag har drömt en massa knasiga drömmar och sovit oroligt. Idag är det fredag, vilket innebär att M kommer hem ikväll, efter en arbetsvecka i Malmö. Saknat honom, givetvis så idag blir det hemmagjord pizza, film och en massa mys. Härlig fredag.

Funderar även på om jag ska ta tåget in till Helsingborg, titta lite i affärer osv. Rensa tankarna. (varför vill man rensa tankarna bland en massa kläder? ) ååh, nåja. Får se om jag orkar göra vid mig nu och sen ta mig ner till stationen. 



Mitt hjärta och min älskade lillasyster, som är ett mirakel!