SKRIVET: 2011-02-15, kl 19:51:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

Många inlägg..

Oj, så många samma inlägg som kom igår.  Hade så fruktansvärt tråkigt på föreläsningen så försökte komma in på FB via mobilen, men icke. Bloggade försökte jag mig också på, vilket gav resultat. Kanske lite för många?
kom 1542200 miljoner inlägg..

Idag har jag varit i skolan, hade någon lektion om proffisonellt förhållningssätt. Efter det hade jag mitt första seminarium. Nervöst men det gick nog bra!? Hoppas jag i alla fall, nuj börjar denna kursen ta form & snart hoppas vi på nästa. Då börjar allvaret.

Nu ska jag fortsätta skriva på min essä & sen ska jag cykla hem till mitt hjärta. Puss!

SKRIVET: 2011-02-14, kl 10:56:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

föreläsning

hej! det är en trött emelie som skriver, sitter på en föreläsning om lagar osv. segt men måste göras! alla hjärtans dag idag, härligt! massa mys ikväll med marcus. <3

SKRIVET: 2011-02-13, kl 13:19:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Plugghäst

Idag är det en riktig plugg söndag, men har svårt att komma igång känner jag. Vad är det med mig? Jag har fått två intervjuer gjorda idag, det är alltid något & ska göra två till nu i eftermiddag. Måste verkligen börja på min essä också, hehe. Den ska in på fredag & har egentligen inte tid för att göra den i veckan, men vad ska man göra? Får dubbelt arbete i några dagar men det får gå, jag klarar det!

Väldigt mycket prat om plugg osv, men det är vad som kretsar kring mitt liv just nu. Det släpper antagligen ju längre in i utbildningen man kommer, allt är så nytt just nu & man är helt förtrollad. Jag älskar detta!Var på en otrolig bra föreläsning i fredags, om kulturbegrepp & dess betydelse för omvårdad.

Nu ska jag fortsätta att plugga & samtidigt pussa på min fina pojkvän då & då. Det behövs, kärlek är det bästa man kan ha! ♥

SKRIVET: 2011-02-12, kl 14:26:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Lördag

Lördag idag, vanligtvis hade jag varit riktigt glad över att det är helg men denna helgen innebär plugg. Försökte lite innan men som vanligt gjorde jag en massa annat. Så nu jävlar ska det pluggas! Även varit & köpt ett nytt block med helt vita sidor, utan linjer. Lisa i min klass har det, jag har svårt för att få till bra & snygga anteckningar som är intressanta att läsa. Själva orden & vad jag skrivit är intressant, men öppnar man blocket spyr man nästan så tråkigt det ser ut. Kommer även använda mig av lite färg glada pennor, tihi!  Så jag ska prova hennes knep, får se om det fungerar!

Annars vaknade jag upp brevid min älskling imorse, mysigt! Nu ska jag duscha & sen börja plugga innan middagen. ♥

SKRIVET: 2011-02-11, kl 07:13:33 | PUBLICERAT I: Allmänt

Trött tjej

God morgon alla pigga, trötta & morgonirrterande människor!

Ligger just nu i soffan med Marcus täcke (hans är mycket mysigare än mitt) & tittar på Vakna på femman. Borde göra vid mig, men orkar inte riktigt just nu. Börjar halv tio idag men får åka med åtta tåget, skoj. Det är ju nog inte skit segt att sitta & trängas med alla andra människor, en del snorar, skrattar, pratar för högt. Jag vill bara sova. Idag är jag trött, väldigt trött.

Ikväll blir det mys med Marcus & min familj, som nästan alla andra fredagar. Tacos står på matschemat. Mums, jag har tjatat om detta i två veckor, ruskigt gott är det! Imorgon ska jag rå plugga & hjälpa mamma med lite små saker. Roligt, wiho, måste även hinna köra lite nu.



trött tjej.se, ser ni mina fina påsar under ögonen?

SKRIVET: 2011-02-09, kl 22:22:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

kan man ha såhär mycket att göra?

Väldigt mycket just nu, återkommer på obestämd tid. Hej svejs!



sommaren 09,

SKRIVET: 2011-02-08, kl 14:29:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inre stress...

Har startat spotify, lyssnar på lugna låtar som gör mig sådär extra lugn. Som får mig att sluta tänka på sånt som inte ska infinna sig i min hjärna just nu. Hade ett otroligt bra samtal med min pappa tidigare idag, såna samtal gör mig glad. Lycklig. Jag älskar dig pappa! ♥



jag & pappa, min student 2010.

Försöker även då mig själv att börja på ett arbete som ska vara inlämnat på fredag. Hade behövt få det klart helst idag, senast imorgon. Klarar inte av att sitta sista dagen & kämpa, får panik då. Har nog visserligen redan fått det, panik alltså. En inre stress är inom mig som ett odjur i sjön. Blir galen på mig själv, att jag inte har motivationen & den där självdiciplinen som behövs för att ens klara av att gå på en högskola. Den finns där någonstans, men var? Får väl ge mig ut på jakt!

SKRIVET: 2011-02-08, kl 09:16:08 | PUBLICERAT I: Allmänt

Storm i Skåne

God morgon!

Vilken natt, liksom många andra skåningar pratar jag om stormen som fortfarande härjar där ute. Jag & Marcus  vaknade vid två inatt av att det smällde osv, blåste riktigt rejält. Men jag gillar blåsten, det är mysigt. Dock gillar jag inte den när den ställer in alla tåg osv, vill ju gå på en föreläsning idag som jag sett framimot. Så är det ibland antar jag, blir en hemma dag till med en himlans massa plugg. Mysigt det också, ja inte plugget men att vara hemma. Kan gå runt i min jamas hela dagen, som föresten är helt ny. Väldigt fin är den, rosa & grå. Mina favvo färger.

Håller på med att göra om designen här på bloggen, kämpade med att få dit en ny header men det ville sig inte alls. Irriterande. Borde även plugga körkortsteori. Har lilla uppkörningen imorgon, nervöst. Hoppas det går bra så att jag får boka till de riktiga.

SKRIVET: 2011-02-07, kl 19:37:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Han gör mig glad.

Skulle plugga, precis som jag skulle gjort i helgen. Men blev det av? Nej, nu får jag faktiskt ta & köpa mig lite motivation. Det är roligt & intressant, men när jag väl ska göra det försvinner motivationen. Blir stressad när jag hör hur alla pluggar, de är effektiva medans jag är lat. Skärpning! Imorgon låser jag in mig när jag kommit hem från skolan.

Nu ska jag vandra hem till min Marcus. Smidigt att ha han så nära, perfekt. Skulle vi tröttna på varandra kan någon av oss bara vandra hem, det blir oftast jag. Då han bor i en egen lägenhet, ensam. Det är skönt, blir inte störd av föräldrar. Även om jag gillar att sitta & prata med hans mamma, & jag gillar att vara med min familj. Men ni förstår, det är skönt att kunna ha den möjligheten fast man själv bor hemma.

Puss!

SKRIVET: 2011-02-07, kl 17:49:15 | PUBLICERAT I: Personligt

Våga stanna upp.

När jag var liten sa alltid min pappa till mig & min syster att vi skulle stanna upp en stund & tänka efter hur bra vi har det osv. Jag tyckte detta var riktigt jobbigt, jag förstod inte riktigt att alla inte har det så bra som jag hade det/har det. Idag använder jag det väldigt ofta, det där med att stanna upp. Jag lever gärna i nuet men helst i framtiden, jag pratar ofta om vad som kommer hända, vad jag ska göra & vad jag vill. Men glömmer ofta bort att leva i enbart nuet. Det är bra att ha framtidsplaner,drömmar osv men glöm inte bort att leva just nu. Just idag.

Under hela gymnasietiden pratade jag om att jag ska minsann läsa på högskola, jag ska bli sjuksköterska för att sedan bli barnmorska. Helst allt innan jag blir 30. Det är 10 år tills dess, men jag har pratat om detta som det låg två år fram. Samtidigt som jag skulle bli utbildad barnmorska skulle jag hinna få barn, gifta mig & köpa hus med en underbar trädgård. Allt finns i mitt huvudet, jag vet precis hur jag vill ha det. Men på under gymnasietiden var jag så uppslukad av detta, att jag skulle, så jag glömde bort lite att leva just då. Visst levde jag, jag andades, blev sjuk osv, men jag siktade in mig på mitt mål att jag nästan trodde att jag studerade vid högskolan fast jag enbart läste andra året på gymnasiet.

Jag hade föreställt mig hur jag skulle reagera när dom ringde från skolan för att tala om att jag fått en plats, första gången jag sökte kom jag inte in & andra gången blev jag reservplacerad som nummer 5 i kön. I mitt huvud grät jag när hon sa att jag kom in, & visst grät jag i verkligheten också. Mest över att jag hade nått mitt mål, jag hade kommit in på högskolan. Jag, Emelie, tjejen som inte skulle lyckas här i livet enligt mina tidigare lärare under låg & högstadiet.

Men nu när jag tänker efter, nu när jag just idag stannade upp för att tänka efter så som min pappa lärt mig att göra, kom jag fram till att mitt mål har ändrats. Det handlar inte längre om att jag ska läsa, utan hur jag ska lägga upp de här tre åren på bästa sätt. För jag är ju antagen, jag är ju student vid Kristianstad Högskola & om tre år är jag legitimerad sjuksköterska. Jag kommer ha en sjuksköterskeexamen samt en kandidatexamen i omvårdnad. Det är rätt coolt.

Det är otroligt roligt att titta tillbaka på vilka mål man hade för några årsen men också vilka mål man hade nyligen, kanske mål som man satte upp för sex månader sen.

Just idag stannade jag upp & insåg hur bra jag har det. Jag såg även att mitt mål har ändrats, jag lyckades ju faktiskt komma in på själva skolan. & jag är bra som jag är, jag duger. Nu kämpar vi med nästa mål!