SKRIVET: 2010-12-20, kl 13:18:38 | PUBLICERAT I: Personligt

Att vara stark

Aldrig tidigare har jag talat till Gud, det ligger liksom inte i min natur då jag inte är troende. Jag tror inte på själva Gud. Men jag tror på något större, att det finns något där. & idag ber jag lite extra, trots att jag inte är troende. För just nu är det så himla svårt...

Medans jag skriver detta rinner tårarna längs mina kinder & jag torkar bort dem hela tiden. Det är några envisa tårar, dem vill liksom inte ge med sig. Bara fortsätter att rinna. Det är inte rättvisst, livet är inte alltid det men hur mycket ska en familj behöva ta? Hur länge ska man behöva leva med en ständig oro långt där inne i kroppen?

Sjukhus blev vår vardag i somras. Vårt andra hem. Även om vi strängt förbjudet inte sa det högt, man ville inte börja tro det. Vårt hem, det är här på Tomtebogatan. I vårt rosa tegelhus. Familjen Gustavsson bor här, ingen annanstans. Inte på något sjukhus.

Jag är stolt över mig själv, att jag är en sådan stark person. För i dessa tider får jag ta väldigt mycket ansvar, mer ansvar än vad jag är van vid. Det är inga svåra saker, det som är svårt är att man ska få allt att gå ihop. Vardagen ska gå ihop med oron. Oron ska gå i hand med styrkan. För stark måste man vara, det går inte att lägga sig ner & ge upp. Det finns inte, att ge upp. Det är för svaga människor som tappat livsglädjen & vi har fortfarande vår glädje kvar.

Hur mycket allt sluta? Jag har inget bra svar på det, hur jag än försöker har jag inget svar. Vet knappt vad som händer, sitter här flera mil ifrån. Jag vet inte vad som sägs, vad dem gör & hur allvarligt det hela är. Det är allvarligt, för man skickas inte tillbaka till Lund om det inte är något. Jag andas ut en aning, dem är specialister där nere i Lund. Staden som vi lärt känna mycket väl. Det är väl tur att vi känner personalen där nere, även om jag tvivlar att hon hamnat på neo igen. Men vad vet jag, jag vet ännu inget. & jag längtar efter att få höra mammas röst. När hon säger att allt blir bra.

Så snälla du, som sitter där uppe, gör så att allt blir bra. För jag vill ha kvar min lillasyster. ♥



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: